Computer Quiz for IBPS 

DAILY VERBAL QUIZ - Vocabulary

 

1. Which of the following is not a class of computers based on size?
A) Mainframe Computers
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) Super Computers

2. Who invented EDSAC?
A) John v. Neumann
B) J.p. Eckert and John Mauchley
C) Maurice Wilkes
D) Howard Aiken

3. EEPROM stands for
A) Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
B) Electronic Erasable Programmable Read Only Memory
C) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
D) Easily Erasable Programmable Read Only Memory

4. Which of the following is a class of computers based on model?
A) Digital Computer
B) Hybrid Computers
C) Analog Computers
D) AT Computers

5. What are the computers called that performs calculations and comparisons usually in the binary numbering system?
A) Analog Computers
B) Digital Computers
C) Hybrid Computers
D) None of above

6. ASCII stands for
A) American Standard Code for Information Interchange
B) American Scientific Code for International Interchange
C) American Standard Code for Intelligence Interchange
D) American Scientific Code for Information Interchange

7. The data recording format in most of the modern magnetic tape is
A) 7-bit ASCII
B) 7-bit EBCDIC
C) 8-bit ASCII
D) 8-bit EBCDIC

8. Why ABC computer is called so?
A) Because it was developed by Atanasoff and Berry
B) Because it was thought to be the first computer so named with first alphabets of English
C) Both of above are the reason to name the computer ABC
D) None of above are true

9. Who designed the first electronics computer ? ENIAC/
A) Von Neumann
B) Joseph M Jacquard
C) J. P. Eckert and J. W. Mauchly
D) All of above

10. Central Processing Unit is combination of
A) Control and storage
B) Control and output unit
C) Arithmetic logic and input unit
D) Arithmetic logic and control unit

ANSWERS:
1. D    2. C    3. A    4. D    5. B    6. A    7. D     8. B    9. C    10. D
You may also like :