DAILY GK QUIZ

gk

1. Who has been conferred with the Asian Athletics Association President Award?

[A]Suresh Kalmadi

[B]Lalith Soori

[C]Ramachandran

[D]Sharad Pawar

2.Which is the most common chemical used in cloud seeding?

[A]Potassium bromide

[B]Silver iodide

[C]Potassium chloride

[D]Magnesium iodide 

3. . Which of the following cities has been named as the World Book Capital for 2017?

[A]Conakry

[B]Paris

[C]Brussels

[D]Frankfurt 

4. . Which country is the biggest contributor to recently agreed BRICS currency reserve pool?

[A]India

[B]Russia

[C]China

[D]Brazil

5. Which country will chair the 2016-BRICS summit?

[A]India

[B]China

[C]South Africa

[D]Brazil

6. In June, 2015, World Health Organisation has declared India free of which disease?

[A]Japanese Encephalitis

[B]Maternal and Neonatal Tetanus

[C]Pneumonia

[D]Diphtheria

7.Which of the following has been named world’s largest public work scheme?

[A]MGNREGA

[B]IRDP

[C]JSY

[D]IAY

8. Which city is the venue for the 2016 SAARC Literature Festival?

[A]Lucknow

[B]Pune

[C]Bengaluru

[D]Vijayawada

9.On which date, World Ocean Day is observed?

[A]June 6

[B]June 8

[C]June 10

[D]June 12

10. In 2014, which country has emerged as world’s biggest oil producer?

[A]Saudi Arabia

[B]USA

[C]Russia

[D]China

1.A      2.B      3.A       4.C      5.A       6.B       7.A        8.A        9.B      10.B

You may also like:

Daily GK Quiz 08 

Daily GK Quiz 07 

Daily GK Quiz 06

Daily GK Quiz 05