DAILY GK QUIZ

gk

1. What is the name of Google’s new project, which intends to provide high speed broadband internet connection in selected cities?

[A]Google Demo

[B]Google Connect

[C]Google Fibre

[D]Google Net

2. ‘Beti Bachao, Beti Padhao Yojana’ was launched in _________

[A]Punjab

[B]Haryana

[C]Bihar

[D]Madhya Pradesh

3.MUDRA Yojana is associated with :

[A]Education

[B]Sanitation and healthcare

[C]Non Corporate small business sector

[D]Skills training

4. On the lines of Amul in Gujarat which of the following State has come forward to bring a ‘White Revolution’ in the State ?

[A]Himachal Pradesh

[B]Punjab

[C]Uttarakhand

[D]Uttar Pradesh

5.Khajuraho temples are –

(a) Located in Madhya Pradesh

(b) located in Uttar Pradesh

(c) a holy place

(d) a tourist spot

(e) an example of Indian Architectural genius

[A]only (a), (b) & (c)

[B]only (b), (c) & (d)

[C]only (c), (d) & (e)

[D]only (a), (d) & (e)

6.Which among the following is the name of the Parliament of Brazil?

[A]Shora

[B]National Assembly

[C]National Congress

[D]Majlis Al Shura

7. As of end of 2014, the BRICS nations represented ____ per cent of the World economy. Fill the blank with correct option?

[A]10

[B]15

[C]18

[D]21

8.Which of the following is NOT a Govt. Sponsored organization ?

[A]Small Industries Development Bank of India

[B]NABARD

[C]National Housing Bank

[D]ICICI Bank

9.Who amongst the following has been appointed as the President of Editors Guild of India?

[A]TN Ninan

[B]Narasimhan Ravi

[C]KK Katyal

[D]BG Vergese

10. Who heads the Federal Reserve (US equivalent of RBI) ?

[A]John Lipsky

[B]Christine Lagarde

[C]Janet Yellen

[D]Rodrigo Rato

 

1.C      2.B      3.C       4.C        5.D     6.C     7.D      8.D     9.B     10.C

You may also like:

Daily GK Quiz 15

Daily GK Quiz 14

Daily GK Quiz 13

Daily GK Quiz 12

Daily GK Quiz 11